Nákup knih a publikací

    Příprava červených vín

    Příprava červených vín

    autor: Miloš Michlovský

    Vyšla další ze série knih o vinohradnictví a vinařství od Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. s názvem Příprava červených vín. Navazuje tak na v minulém roce vydanou Přípravu bílých vín. Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 „Příprava červených vín“ je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled o složení červeného vína a významu jednotlivých látek pro kvalitu konečného produktu – lahvového vína.  Cena s DPH: 590,- Kč

    590 Kč s DPH488 Kč bez DPH

    Objednat
    Příprava bílých vín

    Příprava bílých vín

    autor: Miloš Michlovský

    Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 „Příprava bílých vín“ je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled o složení bílého vína a významu jednotlivých látek pro kvalitu konečného produktu – lahvového vína. Zabývá se ale především postupem, jak pozitivní látky udržet a naopak negativní potlačit. Kniha pojednává o technologickém postupu přípravy bílých a růžových tichých suchých i speciálních botrytických přírodně sladkých vín, stejně jako i vín šumivých.   Cena s DPH: 590,- Kč

    590 Kč s DPH488 Kč bez DPH

    Objednat
    Bobule

    Bobule

    autor: Miloš Michlovský

    Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 „Bobule“ je určena všem producentům hroznů i vína. Kniha podává ucelený přehled o složení bobule a významu jednotlivých látek uvnitř bobule. Pojednává i o vlivu vnějšího prostředí a terroir na obsah bobule a tím i na aroma a chuť vína. Cena s DPH: 590,- Kč

    590 Kč s DPH488 Kč bez DPH

    Objednat
    Lexikon chemického složení vína

    Lexikon chemického složení vína

    autor: Miloš Michlovský

    Kniha Lexikon chemického složení vína je pomůckou či praktickou příručkou vinaře. Autorem je náš přední vinařský odborník doc. Ing. Miloš Michlovský, CSc. Publikace podává ucelený přehled chemických látek, které dosud byly ve víně nalezeny. Pojednává i o jejich množství a významu pro chuť a aroma vína a taky o působení na zdraví člověka. Je určena všem producentům vína. Cena s DPH: 350 Kč

    350 Kč s DPH289 Kč bez DPH

    Objednat
    Encyklopedie degustace vína

    Encyklopedie degustace vína

    „Encyklopedie degustace vína“ našeho předního vinařského odborníka Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. je určena producentům, somelierům, degustátorům, ale i milovníkům vína. Kniha je zpracována na vysoké profesní úrovni a podává ucelený přehled o podstatě a metodách degustace ve vícero souvislostech. Vysvětluje mimo jiné i podstatu vzniku jednotlivých aromatických látek, dále obsahuje podrobný slovní popis možného charakteru vín a příklady vhodných kombinací vín s pokrmy. Cena s DPH: 499 Kč

    499 Kč s DPH412 Kč bez DPH

    Objednat
    Oxid siřičitý v enologii

    Oxid siřičitý v enologii

    autor: Miloš Michlovský

    „Oxid siřičitý v enologii“ našeho předního vinařského odborníka je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled metod jak se vyhnout nadměrnému síření vína a jak obsah SO 2  ve vínu minimalizovat. Ne formou „kuchařky“ (vezmi hrst síry a nasyp ji do vína), ale vysvětlením podstaty dějů. Cena s DPH: 302 Kč

    302 Kč s DPH250 Kč bez DPH

    Objednat