Nákup knih a publikací

    Lexikon chemického složení vína

    Lexikon chemického složení vína

    autor: Miloš Michlovský

    Kniha Lexikon chemického složení vína je pomůckou či praktickou příručkou vinaře. Autorem je náš přední vinařský odborník doc. Ing. Miloš Michlovský, CSc. Publikace podává ucelený přehled chemických látek, které dosud byly ve víně nalezeny. Pojednává i o jejich množství a významu pro chuť a aroma vína a taky o působení na zdraví člověka. Je určena všem producentům vína. Cena s DPH: 350 Kč

    350 Kč s DPH289 Kč bez DPH

    Objednat
    Encyklopedie degustace vína

    Encyklopedie degustace vína

    „Encyklopedie degustace vína“ našeho předního vinařského odborníka Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. je určena producentům, somelierům, degustátorům, ale i milovníkům vína. Kniha je zpracována na vysoké profesní úrovni a podává ucelený přehled o podstatě a metodách degustace ve vícero souvislostech. Vysvětluje mimo jiné i podstatu vzniku jednotlivých aromatických látek, dále obsahuje podrobný slovní popis možného charakteru vín a příklady vhodných kombinací vín s pokrmy. Cena s DPH: 499 Kč

    499 Kč s DPH412 Kč bez DPH

    Objednat
    Oxid siřičitý v enologii

    Oxid siřičitý v enologii

    autor: Miloš Michlovský

    „Oxid siřičitý v enologii“ našeho předního vinařského odborníka je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled metod jak se vyhnout nadměrnému síření vína a jak obsah SO 2  ve vínu minimalizovat. Ne formou „kuchařky“ (vezmi hrst síry a nasyp ji do vína), ale vysvětlením podstaty dějů. Cena s DPH: 302 Kč

    302 Kč s DPH250 Kč bez DPH

    Objednat
    Sklepní hospodářství 2.

    Sklepní hospodářství 2.

    autor: Robert Steidl

    Přepracované a doplněné vydání odborné publikace o sklepním hospodářství známého rakouského vinařského odborníka a lektora. Její první vydání se stalo „učebnicí vinařské technologie“. Jsou zde shrnuty nejnovější poznatky při výrobě vína od sklizně hroznů až po lahvování vín. Vše velmi srozumitelnou formou. Cena s DPH: 470 Kč

    350 Kč s DPH289 Kč bez DPH

    Objednat
    Po cestách ke špičkovému vínu

    Po cestách ke špičkovému vínu

    autor: Robert Steidl

    Překlad knihy rakouského autora, který doplňuje předcházející publikaci "Cesta ke špičkovému vínu" se zřetelem na vývoj uskutečněný od doby jejího vydání a s ohledem na aktuální trendy. Cena s DPH: 156 Kč

    150 Kč s DPH124 Kč bez DPH

    Objednat
    Výroba vína u malovinařů - 2. aktualizované a rozšířené vydání

    Výroba vína u malovinařů - 2. aktualizované a rozšířené vydání

    autor: Pavel Pavloušek

    Praktická příručka pro pěstitele, kteří vlastní menší vinohrad a víno si vyrábí často jen pro svoje osobní potěšení, ale někdy postupně přejdou i na profesionální úroveň. Shrnuje nejnovější informace z neustále se vyvíjející vinařské vědy. Malovinaři se v první části knížky dozví podstatné informace týkající se všech fází procesu výroby vína. Ve druhé části pak najdou krok za krokem důležité technologické zásady moderní výroby bílých, růžových a červených vín.  Cena s DPH: 160 Kč

    160 Kč s DPH132 Kč bez DPH

    Objednat