Nákup knih a publikací

    Vinařská technologie

    Vinařská technologie

    autor: Josef Balík, Jan Stávek

    Nová odborná publikace určená všem profesionálním i zájmovým vinařům, malým i velkým vinařským podnikům, odborné veřejnosti i milovníkům vína, kteří se chtějí seznámit, poučit či nalézt odpovědi na technologické otázky výroby vín. Publikace je koncipována tak, aby poskytla širokému okruhu čtenářů všechny moderní poznatky o vinifikaci hroznů do podoby vín. Jednotlivé kapitoly jsou řazeny podle sledu nejdůležitějších operací ve vinařských provozech s důrazem na sklizeň a zpracování hroznů, alkoholové kvašení, rozdíly ve zpracování hroznů při výrobě rosé a červených vín, jablečno-mléčnou fermentaci, vybrané školicí operace a zrání vín.

    490 Kč s DPH405 Kč bez DPH

    Objednat
    Vinohradnictví

    Vinohradnictví

    autor: Miloš Michlovský

    Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 „Vinohradnictví“ je určena všem pěstitelům révy vinné a studentům předmětu vinohradnictví. Kniha podává ucelený přehled o vinohradnictví, jaký v Česko/Slovensku dosud nebyl v jediném svazku vydán. Zabývá se jeho historií, fyziologií révy vinné, základy ampelografie, množením révy včetně produkce sazenic, prací ve vinici, chorobami a škůdci révy, její výživou, ekonomikou produkce hroznů a současným stavem vinohradnictví v ČR i ve světě. 

    1 490 Kč s DPH1 231 Kč bez DPH

    Objednat
    Vinařský marketing

    Vinařský marketing

    autor: Franz Gosch

    Překlad knihy rakouského autora, která velmi pochopitelnou formou pojednává o vinařském marketingu, jeho  zákonitostech , složitostech a významu s velkým zaměřením na praxi.  

    218 Kč s DPH180 Kč bez DPH

    Objednat
    Pěstování révy vinné - Moderní vinohradnictví

    Pěstování révy vinné - Moderní vinohradnictví

    autor: Pavloušek Pavel

    Monografie od našeho předního experta na vinohradnictví a vinařství shrnuje poznatky o pěstování révy vinné. Autor v ní komplexně předkládá veškeré domácí a zahraniční informace za posledních 10 let a vlastní praktické zkušenosti s pěstováním révy vinné v ČR.  Pavloušek Pavel Ing. Doc. Ph.D. Cena s DPH: 503 Kč 

    503 Kč s DPH416 Kč bez DPH

    Objednat
    Technologie šampaňského

    Technologie šampaňského

    autor: Miloš Michlovský

    Kniha „Technologie šampaňského“ je určena všem producentům a konzumentům vína. Kniha podává ucelený přehled o  produkci šam­paňského vína. Zabývá se jeho historií, or­ganizací vinařů v Champagne, pravidly pro pěstování révy k  získávání šampaňského, zpracováním základního vína, kupáží, tiráží, druhotnou fermentací a  zráním na kalech, setřásáním, odkalováním a  zátkováním. Kniha pojednává i o perlení, vzniku bublinek a pěny a podává informace pro spotřebitele. Cena s DPH:  590 Kč

    590 Kč s DPH488 Kč bez DPH

    Objednat
    Réva vinná pro malopěstitele

    Réva vinná pro malopěstitele

    autor: Pavel Pavloušek, Lubomír Lampíř, František Muška, Ivo Kotrle

    Publikace není momentálně dostupná, vydavatel chystá dotisk této knihy. Jakmile bude k dispozici, budeme Vás informovat. Kniha předkládá informace a poznatky,  které velmi dobře využijí malovinaři, drobní pěstitelé révy vinné a také zahrádkáři. Jednotlivé pracovní operace jsou představené způsobem využitelných právě tam, kde stále prevažuje vyšší podíl ručního ošetrování vinice nad využitím mechanizace. Cílem autorského kolektivu je prezentovat také nové poznatky, pokusy a výzkum, které jsou využitelné v agrotechnice révy vinné.  Cena s DPH 290 Kč

    290 Kč s DPH240 Kč bez DPH

    Objednat