Nákup knih a publikací

    Vinařská technologie

    Vinařská technologie

    autor: Josef Balík, Jan Stávek

    Nová odborná publikace určená všem profesionálním i zájmovým vinařům, malým i velkým vinařským podnikům, odborné veřejnosti i milovníkům vína, kteří se chtějí seznámit, poučit či nalézt odpovědi na technologické otázky výroby vín. Publikace je koncipována tak, aby poskytla širokému okruhu čtenářů všechny moderní poznatky o vinifikaci hroznů do podoby vín. Jednotlivé kapitoly jsou řazeny podle sledu nejdůležitějších operací ve vinařských provozech s důrazem na sklizeň a zpracování hroznů, alkoholové kvašení, rozdíly ve zpracování hroznů při výrobě rosé a červených vín, jablečno-mléčnou fermentaci, vybrané školicí operace a zrání vín.

    490 Kč s DPH405 Kč bez DPH

    Objednat
    Vinohradnictví

    Vinohradnictví

    autor: Miloš Michlovský

    Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 „Vinohradnictví“ je určena všem pěstitelům révy vinné a studentům předmětu vinohradnictví. Kniha podává ucelený přehled o vinohradnictví, jaký v Česko/Slovensku dosud nebyl v jediném svazku vydán. Zabývá se jeho historií, fyziologií révy vinné, základy ampelografie, množením révy včetně produkce sazenic, prací ve vinici, chorobami a škůdci révy, její výživou, ekonomikou produkce hroznů a současným stavem vinohradnictví v ČR i ve světě. 

    1 490 Kč s DPH1 231 Kč bez DPH

    Objednat
    Vinařem v Africe i leckde jinde

    Vinařem v Africe i leckde jinde

    autor: Antonín Konečný

    Známý český vinařský odborník bilancuje ve své první, a žel i poslední, samostatné knížce svůj bohatý život spojeny s révou vinnou a s vínem jako ušlechtilým mokem. Seznamuje čtenáře i s tím, proč se stal vinařem, co ho odvedlo za prací na Slovensko, jak vinařil v Etiopii, Alžírsku, Bulharsku, Albánii či Maďarsku, ba i s tím, jak trávil svůj zkušenostmi nabity život na jeho sklonku v malé moravské vesnici.  Cena s DPH: 100 Kč

    100 Kč s DPH83 Kč bez DPH

    Objednat
    Vinařský marketing

    Vinařský marketing

    autor: Franz Gosch

    Překlad knihy rakouského autora, která velmi pochopitelnou formou pojednává o vinařském marketingu, jeho  zákonitostech , složitostech a významu s velkým zaměřením na praxi.  

    218 Kč s DPH180 Kč bez DPH

    Objednat
    Pěstování révy vinné - Moderní vinohradnictví

    Pěstování révy vinné - Moderní vinohradnictví

    autor: Pavloušek Pavel

    Monografie od našeho předního experta na vinohradnictví a vinařství shrnuje poznatky o pěstování révy vinné. Autor v ní komplexně předkládá veškeré domácí a zahraniční informace za posledních 10 let a vlastní praktické zkušenosti s pěstováním révy vinné v ČR.  Pavloušek Pavel Ing. Doc. Ph.D. Cena s DPH: 503 Kč 

    503 Kč s DPH416 Kč bez DPH

    Objednat
    Technologie šampaňského

    Technologie šampaňského

    autor: Miloš Michlovský

    Kniha „Technologie šampaňského“ je určena všem producentům a konzumentům vína. Kniha podává ucelený přehled o  produkci šam­paňského vína. Zabývá se jeho historií, or­ganizací vinařů v Champagne, pravidly pro pěstování révy k  získávání šampaňského, zpracováním základního vína, kupáží, tiráží, druhotnou fermentací a  zráním na kalech, setřásáním, odkalováním a  zátkováním. Kniha pojednává i o perlení, vzniku bublinek a pěny a podává informace pro spotřebitele. Cena s DPH:  590 Kč

    590 Kč s DPH488 Kč bez DPH

    Objednat