Nákup knih a publikací

    Mikrobiologie a biochemie vína

    Mikrobiologie a biochemie vína

    autor: Doc. Ing. Miloš Michlovský, DrSc., dr. h. c.

    Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 "Mikrobiologie a biochemie vína" je určena všem zájemcům o cenné odborné informace o procesech vedoucích ke vzniku vína a může rovněž sloužit jako učebnice pro studenty příslušně zaměřených škol. Kniha podává ucelený přehled o mikrobiomu od vinice až po hotový produkt – lahvové víno. Zabývá se ale především tím, co se z pohledu mikrobiologie a biochemie děje během technologického postupu přípravy vína a jeho zrání, včetně nežádoucích procesů.

    990 Kč s DPH818 Kč bez DPH

    Objednat
    Evidenční kniha

    Evidenční kniha

    autor: Svaz vinařů České republiky, z. s.

    Kniha sloužící k vedení vinařské agendy; evidence vedena dle zákona, tudíž nutnost pro práci v každém
    vinařství; prakticky ke každodennímu použití.

    288 Kč s DPH238 Kč bez DPH

    Objednat
    Vinařská technologie

    Vinařská technologie

    autor: Josef Balík, Jan Stávek

    Nová odborná publikace určená všem profesionálním i zájmovým vinařům, malým i velkým vinařským podnikům, odborné veřejnosti i milovníkům vína, kteří se chtějí seznámit, poučit či nalézt odpovědi na technologické otázky výroby vín. Publikace je koncipována tak, aby poskytla širokému okruhu čtenářů všechny moderní poznatky o vinifikaci hroznů do podoby vín. Jednotlivé kapitoly jsou řazeny podle sledu nejdůležitějších operací ve vinařských provozech s důrazem na sklizeň a zpracování hroznů, alkoholové kvašení, rozdíly ve zpracování hroznů při výrobě rosé a červených vín, jablečno-mléčnou fermentaci, vybrané školicí operace a zrání vín.

    490 Kč s DPH405 Kč bez DPH

    Objednat
    Pěstování révy vinné - Moderní vinohradnictví

    Pěstování révy vinné - Moderní vinohradnictví

    autor: Pavloušek Pavel

    Monografie od našeho předního experta na vinohradnictví a vinařství shrnuje poznatky o pěstování révy vinné. Autor v ní komplexně předkládá veškeré domácí a zahraniční informace za posledních 10 let a vlastní praktické zkušenosti s pěstováním révy vinné v ČR.  Pavloušek Pavel Ing. Doc. Ph.D. Cena s DPH: 503 Kč 

    503 Kč s DPH416 Kč bez DPH

    Objednat
    Příprava bílých vín

    Příprava bílých vín

    autor: Miloš Michlovský

    Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 „Příprava bílých vín“ je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled o složení bílého vína a významu jednotlivých látek pro kvalitu konečného produktu – lahvového vína. Zabývá se ale především postupem, jak pozitivní látky udržet a naopak negativní potlačit. Kniha pojednává o technologickém postupu přípravy bílých a růžových tichých suchých i speciálních botrytických přírodně sladkých vín, stejně jako i vín šumivých.   Cena s DPH: 590,- Kč

    590 Kč s DPH488 Kč bez DPH

    Objednat
    Příprava červených vín

    Příprava červených vín

    autor: Miloš Michlovský

    Vyšla další ze série knih o vinohradnictví a vinařství od Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. s názvem Příprava červených vín. Navazuje tak na v minulém roce vydanou Přípravu bílých vín. Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 „Příprava červených vín“ je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled o složení červeného vína a významu jednotlivých látek pro kvalitu konečného produktu – lahvového vína.  Cena s DPH: 590,- Kč

    590 Kč s DPH488 Kč bez DPH

    Objednat