Víno 66,6 a nic navíc

obchod.jpg Vážení vinaři,  dovoluji si Vás oslovit s nabídkou účasti výstavě Víno 66,6 a nic navíc , která je letos již 6. rokem součástí velkobílovické výstavy vín. Jedná se o možnost dát k porovnání vína, jež byla minimálně ovlivněná vnějšími vstupy, nejlépe z vinice vedené organickými postupy, s minimem síření, preferencí zrání v dřevěných sudech, déle macerovaná i bílá apod.

Cílem je porovnat vína a vyvolat diskuzi na téma přirozeně tvořených vín, která mají předpoklady co nejvíce reflektovat své místo původu.


Jelikož je omezen obsah veškerých siřičitanů na 66,6 mg/l, je důležité takové víno hodnotit v čase, který je nejlepším soudcem pro charakter každého vína, natož pak pro ta minimalisticky tvořená.

 

Proto máme v hlavní kategorii A, na kterou se vztahují nejpřísnější kriteria, stanoven jako podmínku ročník 2014 a starší.

Jelikož však spousta vinařů, kteří takto experimentují, nemá starší ročník či dostatek vín k prezentaci, je pak možné se zapojit do "vedlejší" kategorie B, které se mohou účastnit vína ročníků 2015 - 2016.

 

Novinkou letošního 6. ročníku je pak přehlídka tzv oranžových vín, nebo-li vín připravených z bílých hroznů jejich delší macerací na rmutu / celých bobulích. Toto nové rozšíření výstavy není nijak omezeno podmínkami Víno 66,6 - nutné pouze je ke vzorku přiložit základní celkový rozbor. V plánu je pak během výstavy zorganizovat odbornou debatu na téma těchto vín.

 

Vína budou hodnocena komisí složenou z vinařů mající s těmito víny dlouhodobé praktické zkušennosti, "propitými" konzumenty a sommeliery, pracujícími v nejvyšší gastronomii, ovšem uvědomujeme si, že číselné bodování vína je jen jedním z vodítek..

 

Vzorky vín dodat:  nejpozději do pátku 10.3.2017

Výstava proběhne:  v sobotu 6.5.2017

Více informací o podmínkách v příloze.

 

Budeme rádi, když se se svým vínem, splňuje-li parametry zadání, zúčastníte, a zároveň Vás srdečně zveme k návštěvě této zajímavé akce.

 

V případě jakýchkoliv dotazů mne, prosím, kontaktujte na warmu@centrum_cz / 773 663 310.

 

S pozdravem za všechny organizátory,

 

 

Luboš Osička

 

Ke stažení:

Vino_66_6_kriteria.pdf Vino_66_6_kriteria.pdf (139,40 KB)